Mètode i professorat

L’objectiu que proposa aquest mètode és aconseguir gaudir del llenguatge musical d’una forma totalment lúdica sense sacrificar la qualitat de l’ensenyament. El rigor amb el qual estan tractats tots els materials dissenyats, permeten que qualsevol alumne/a que ho desitgi, sigui capaç de professionalitzar-se en un futur.

Així mateix, gràcies al nostre mètode, els que només vulguin gaudir de la música també podran potenciar les seves habilitats artístiques i desenvolupar la seva sensibilitat i creativitat. Els fonaments d’aquest mètode són:

1. Motivació i objectius

Planifiquem un objectiu per l’alumne i l’assolim amb la motivació que implica.

2. Transmetre la música

La música, com qualsevol altre llenguatge, a part d’ensenyar el funcionament del mateix, es transmet de manera natural.

3. Compartir

L’objectiu final de l’aprenentatge es poder compartir els coneixements adquirits davant del públic, tal com parlaríem un idioma nou per nosaltres.

El nostre professorat

Disposem d’una gran varietat de professorat, amb experiència en tot tipus d’instruments com:

Moisés Solé

Director Acadèmic

Guitarra elèctrica, acústica, espanyola i llenguatge musical

Oriol Gonzàlez

Coordinació acadèmica

Bateria

Roc Calvet

Guitarra elèctrica, acústica, espanyola i combo

Jose Manuel Maya

Piano i guitarra flamenca

Federico Álvarez

Saxo

Albert Caire

Ariel Vigo

Saxos, Clarinet i Combo

Marc Poch

Bateria

Zazu Osés

Cant i Piano

Anaïs Vila

Cant

Martí Costa

Piano

Roc Alemany

Violí i llenguatge musical

Oscar José Fanega

Baix

Iván Jiménez

Trompeta

David Lirón

Guitarra eléctrica, acústica, espanyola

Cels Burgès

Guitarra

Toni Llull

Ona Martínez

Flauta travessera, Cant

Gerard Puig

Piano

Enric Ribot

Violí, piano

Luc-Oliver Sánchez

Piano

Moisès Solé

La trajectòria de Moisès Solé a càrrec de la direcció acadèmica de l’Aula de Música de Terrassa va començar al Conservatori Municipal d’Igualada, on va iniciar-se en solfeig i guitarra clàssica. Va continuar la seva formació al Conservatori Municipal de Música d’Esparraguera i després al Conservatori del Liceu de Barcelona, especialitzant-se en música moderna i jazz.

El seu camí el va portar al Berklee College of Music a Boston, on es va graduar amb honors i va estudiar improvisació, participant en classes magistrals amb músics destacats. Després del seu pas per Berklee, va impartir classes en diverses institucions als Estats Units, com Riverside Theatre Works i Sudbury Music Center, centrant-se en guitarra, harmonia i combo.

Al seu retorn a Catalunya, es va exercir com a cap d’estudis a l’Escola de Música Moderna Akord’s a Igualada i al Conservatori de Música Claudi Arimany. A més, ha participat en formacions d’orquestra i en grups de jazz, rock i funk. La seva experiència en teatre musical inclou actuacions als Estats Units en obres com ‘Lysystrata’ i ‘Texarkana Waltz’.

Reconegut amb beques i premis, ha contribuït en gravacions amb diversos artistes. Actualment, a l’Aula de Música de Terrassa, comparteix la seva àmplia experiència en guitarra, harmonia i combos.

Oriol Gonzàlez

Baterista professional, actiu i versàtil amb amplia experència en directes i en la docència.

Va estudiar al l´Aula de Música del Liceu, i va profunditzar els seus estudis amb Mestres com Marc Miralta, Aldo Caviglia, Angel Pereira, Jorge Rossy, Jordi Ulibarri, Montez Coleman …(entre d´altres).

Desde el 2004 que es dedica a l’ensenyament de la Bateria i de l’assignatura de Combos a tots els Nivells en diverses escoles de Catalunya, tant Privades, Municipals i Conservatoris.

Ha fet gires internacionals amb diversos grups, sobretot de Jazz i Swing, i ha tocat a quasi tots els Clubs, Sales, Festivals de Jazz i Auditoris del país amb diferents grups i formacions.

Com a Sideman ha treballat al costat de músics com Horacio Fumero, Matthew Simon, Richard Fenno, Josep Ma Farràs, Eladio Reinón, Phillipe Haefliger, The Hanfris Quartet, Agustí Burriel, ONCA (Orquestra Nacional de Cambra de Andorra), John Dubuclet, The Suicide of Western Culture (Tsowc No), Cor Vocal Zetzania i un llarg etcètera…

Entre les gravacions que ha fet hi destaquen…:

“Six Tunes Below Zero” del Grup “ELIPTIC PROJECT” (Quadrant Records 2009)

«Com Ahir» de XEVI GATA QUARTET (Autoeditat 2012)

“Continental Blues” de MATTHEW SIMON QUARTET (TEMPS RECORD 2012)

“Broken Quartet Meets JOSEP Mª FARRÀS” de BROKEN QUARTET (Temps Record 2013)

“Jazz & Gospel” Cor Vocal ZETZÀNIA Director Erwyn Seerutton (Temps Record 2013)

“Tocant de peus al Cel” de AIDA SSTRINGS (Temps Record 2013) (Productor)

“ More Sound” de KAT SANTANA” (Temps Record 2013)

“Do the ´Duu Du´ de JORDI RAVASCALL 12 to 12 Quartet (PSM Records 2014)

Roc Calvet

Titulat superior en interpretació de guitarra jazz per l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Músic eclèctic que conrea una gran varietat d’estils: jazz, rock, pop, blues i funk. Ha participat en la composició i els arranjaments del disc “Six tunes below zero” (Quadrant records, 2010) de la formació de jazz contemporani Eliptic project, i en el tribut en clau contemporània al saxofonista Wayne Shorter, editat pel segell Whataboutmusic sota el nom “Other worlds”.Aquest enregistrament fou sel.leccionat com un dels finalistes als premis enderrock 2013 en la categoria de jazz.

Els seus dos darrers enregistraments han estat “A strange kind of beauty”(whataboutmusic 2013) i “Broken quartet meet Josep Mª Farràs (Temps record 2013).

Ha col·laborat en el disc de DNK music “Caminos”, amb el grup de rock Rodeo Rose, i amb la big band de l’ESMUC en repetides ocasions, sota la direcció de Karlheinz Miklin i Perico Sambeat. Actualment ha participat en la gravació del disc “Tocant de peus al cel”(Temps record 2013) de la cantautora Aida Sstrings i en la gira de presentació del disc”Fora les cendres”(Temps record 2013) del grup Estúpida Erikah.

Jose Manuel Maya

Nascut a casa de músics, la guitarra i el flamenc l’han acompanyat tota la vida però es forma com a pianista clàssic al Conservatori de Terrassa i més endavant continua estudiant música moderna i jazz amb músics com Joan Monné i Ignasi Terraza.

En els darrers anys de formació es torna a centrar en el flamenc i cursa estudis superiors amb el guitarrista Rafael Cañizares.

Fruit d’aquesta barreja d’estils i experiències ha fet col•laboracions amb músics de diversos àmbits com el Brossa Quartet de Corda, Amanida Folk, Maika Makovski o el músic flamenc Parrita.

Compagina el treball artístic amb la docència musical des de l’any 2005.

Federico Álvarez

Federico Alvarez es un saxofonista alto y tenor argentino que inicia sus estudios a los 16 años con clases particulares, luego a los 18 años continúa en la EMPA (Escuela de Música Popular de Avellaneda) y finaliza su formación como instrumentista profesional en el Ciclo Superior de Jazz en el Conservatorio Manuel De Falla.

Además tomó clases particulares junto a Andres Boiarsky, saxofonista Argentino radicado en EEUU que ha tocado junto a Dizzy Gillespie, James Moody, Frank Wess, Slide Hampton, entre otros. Ha participado en worshops grupales , junto a maestros internacionales como Davis Hoff, y el legendario pianista de jazz Barry Harris.

Experiencia Artística:

Se presentó en los principales escenarios de Argentina como Auditorio Usina del Arte, Jazzologia en el Teatro San Martín, El CCK, Festival Internacional de Jazz de Bs As ( ediciones 2017/18/19/21/22) , Thelonious Club, Notorious, Be Bop Club, Virasoro, entre otros. Y también ha participado en giras internacionales junto a James Boogaloo Bolden(USA) trompetista y band leader de BB King en 2016 Argentina – Brasil Tour y 2023 Argentina, Igor Prado(Brasil) y Raphael Wressnig (Austria) en 2020 y Adam Scone (USA) en 2020.

Trabajo como intérprete y arreglador en discos de jazz, soul y blues:

Jazz: Here & Now – Barbie Martinez (2020), Destination Moon – Veronica Sala (2022)

Soul: Los Negronis (2019) – Florencia Andrada Dueños del Terror (2022)

Blues: Martin Burguez y el Club del Jump – Jump Tonic (2014) Check Mate (2018) From Bar to Bar (2018) Federico Verteramo Trío (2017).

Tiene un disco de su autoría con composiciones propias llamado “Inside Blues” editado en 2018.

Como profesor se ha mantenido por 12 años ininterrumpidos dictando clases particulares, y talleres de ensamble, donde enseña Técnica, Interpretación, Lectura, Audio perceptiva, teoría musical, arreglos e improvisación.

Ha trabajado en la Escuela de Blues de Buenos Aires dictando clases durante 2019/2021

Las clases están enfocadas en un buen dominio técnico del instrumento (respiración, digitación y articulación) Lectura e interpretación de ejercicios clásicos y de jazz, aprendizaje de nuevo repertorio, escucha de discos y análisis de referentes importantes , construcción del sonido , y ejercitacion para desarrollar la improvisación sobre estructuras tradicionales (Blues, Rhythm n Changes, Standards).

Cuenta siempre con material para ofrecer a sus alumnos, y para incentivar la práctica diaria.

Albert-caire

Músic, productor, eManager i docent. Format al Conservatori del Liceu,Taller de Músics i Espai Musical Avinyó de Barcelona, actualment compagina les tasques de productor i pianista de jazz.

Dirigeix l’estudi «La Floristeria Espai Creatiu» de Sant Sadurní d’Anoia, acompanyant diversos artistes de variats estils.

Ariel Vigo

Saxofonista nascut a Buenos Aires, va estudiar saxo clàssic al Conservatori Municipal de Música d’Avellaneda i es va llicenciar en jazz a l’EMPA (Buenos Aires) i l’ESMUC (Barcelona). Ha explorat diverses corrents musicals com jazz, rock, pop, funk, latin i música folclòrica Argentina. Va ser endorser de Rico amb el quartet “Undersax” i ha rebut master classes de músics destacats com Bob Mintzer i Jerry Bergonzi.

Resident a Barcelona des de 2001, ha realitzat concerts, gires i enregistraments, a més d’ensenyar i participar en espectacles musicals. Ha col·laborat amb projectes com Alejandro Luzardo y La Candombera i la Cotton Club Big Band, entre d’altres, i ha actuat per tot Europa en festivals destacats.

Ha compartit escenari amb artistes com Benny Golson i Cedar Walton, i ha col·laborat amb músics com Jorge Pardo, Raynald Colom i Horacio Fumero.

Marc Poch

Comença a cursar percussió clàssica al Conservatori de música d’Igualada i fa el salt al modern per especialitzar-se en bateria, segueix estudiant en escoles privades amb professors de renom.

Els últims anys ha estat volcat en la docència i tocant en diferents formacions.

Forma part del grup català Terratombats amb el qual ha enregistrat “Que no et prengui el pèl”, “Mitjons Blancs”, “Aires de Primavera”, “20:14” i “Bestial” compartint col·laboracions amb artistes com Cesk Freixas, Carles Belda i Albert Plà i cartell amb grups com La Troba Kung Fú, Manel, Els Catarres, Txarango, la Pegatina etc… participant en festivals com l’Acampada Jove, l’ Aphonica de Banyoles, el Festivalot…

També forma part del grup 2princesesbarbudes que ha enregistrat “L’enciclopèdia baixeta de la nit” i “Sempre de Vacances” amb qui toca per tot el territori català i ha fet gira per Espanya i França. Actualment també és bateria dels grups Cabaret Misêria i Karaokes Band.

Anaïs Vila

Anaïs Vila (1988) és una cantautora, cantant i professora de veu nascuda a Santpedor.

Ha publicat «Entre els dits» (Temps Record, 2015) i «Fosc, cançons per veure-hi clar» (Temps Record, 2017) i «Contradiccions» (2020). Aquest gener del 2020 treurà el seu quart llarga durada, titulat «Ara sempre».

Paral·lelament al seu projecte com a cantautora, Vila ha format part de les Wom’s Collective, un projecte musical liderat per Clara Luna i Laia Fortià i, juntament amb Magalí Datzira i Gessamí Boada, grava veus i guitarres al primer àlbum d’aquest grup. A més a més, ha participat en les produccions EXISTÈNCIA PARAL·LELA (performance de música i dansa) i HOMENATGE A LLACH, al costat del pianista Mateu Peramiquel, i ha posat veu a HESSE, un projecte de música electrònica de Pep Soler, amb el que han editat dos àlbums («Prometeu» i «Febre»). Actualment i des del 2022 és corista, guitarrista i teclista del cantautor Joan Dausà.

S’ha format com a músic a la EMM de Santpedor durant la seva infantesa i adolescència, ha rebut classes de cant clàssic de Núria Checa i de cant modern de Gemma Abrié, Errol Woisky, Isabel de Llanos i Rubén Fernàndez, quatre anys de tècnica vocal amb Elisabeth Castro i un any amb Mariona Castillo, amb qui segueix treballant veu i cos. Ha estudiat un any de comèdia musical a l’escola Coco Comín de Barcelona i dos anys de Jazz i Música Moderna al Taller de Músics de Barcelona. El 2016-17 va estudiar el Foundation Certificate in Pop Music & Music Technology en l’especialitat de songwriting a la LIPA (Liverpool Institute For Performing Arts), la prestigiosa escola d’arts fundada per Paul McCartney.

Anaïs Vila fa més d’una dècada que treballa com a professora de veu i cant modern, tant en formació musical intantil i jove, com en adults. És també professora d’agrupacions vocals de música moderna. Actualment treballa a l’Aula de Música de Terrassa, a L’Escola de Música de Gràcia i a l’Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona.

Martí Costa

Comença a estudiar piano la Conservatori de Sabadell, d’on es gradua amb menció d’honor.

Posteriorment cursa direcció d’orquestra i cor a l’ESMuC, d’on es gradua amb matrícula d’honor.

Com a pianista porta doble vida, intercalant la interpretació clàssica amb la moderna i sent el director musical i productor de diversos grups com Vernat, Uxue, Ven’nus entre d’altres. També és director del Cor Præsentia i autor del disc Projecte 1, on mescla la seva vesant moderna amb la clàssica.

Oscar José Fanega

Destacado Bajista Venezolano nacido en el año 1967. Comenzó sus estudios musicales en la ciudad de Caracas en el año de 1986 en la Escuela de Música Ars Nova. Estudió en el Taller de Músicos de Barcelona entre 1990 y 1993 donde obtuvo el título de “Intérprete mención Bajo Eléctrico” y «Compositor y Arreglista». Allí estudio con importantes figuras del Jazz como Jeff Ballard, Kurt Rosenwinkel, Ben Street, Bill Huntington, Ed Thigpen, Mario Rossi, Javier Colina y Zé Eduardo.

A través de su trayectoria desde el año 1984, Fanega ha desarrollado su trabajo en incontables agrupaciones orientadas hacia el JAZZ, el ROCK, el POP, la música LATINO AMERICANA y la música VENEZOLANA.

Fue Fundador y Director del “Taller de Jazz Caracas”, institución dedicada a la formación Músical. También formó parte del staff de profesores de la Universidad Experimental de las Artes y del Diplomado de Música Electrónica de la Universidad Metropolitana en Caracas. También fue Miembro del Componente Docente de la Fundación Festival Internacional de Jazz de Barquisimeto.

En el año 2003 publica su primer disco como solista titulado SOLO/BASS grabado en su totalidad con sus bajos eléctricos y con la ayuda de procesadores electrónicos, en el cual desarrolla un lenguaje propio e innovador que integra inusitados elementos de la música electrónica. En su segunda producción BASS & PERCUSSION, publicada en 2009, Fanega reinventa su interpretación del Bajo Eléctrico al lado de algunos de los mejores percusionistas de Venezuela. Tanto SOLO/BASS como BASS & PERCUSSION generaron excelentes críticas entre los entendidos y una gran curiosidad en las audiencias más vanguardistas. Sin duda un extraordinario material digno de toda colección de Música Venezolana Contemporánea.

En el año 2014 participo con Backhand, en el festival Progressive Nations at Sea organizado por Mike Portnoy y en el Prog Day de Carolina del Norte.

Actualmente reside en Barcelona-España donde se desempeña como docente en distintas instituciones de música y ha colaborado con diversos artistas tales como Sabor de Gracia, Yo Suspendí EGB, Pol Sánchez, Gorka Benitez, Time Travelers, Oriol Gonzalez y Jordi Grissó.

Iván Jiménez

L’Ivan Jiménez és un trompetista format al conservatori de Terrassa i que, actualment, està acabant els estudis superiors de sonologia a l’ESMUC.

Ha tocat en moltes agrupacions clàssiques com diverses orquestres i bandes pel Vallès i el Barcelonès.

Actualment, però, s’ha decantat més per la música moderna i és el trompetista de La Tropical Versions, de Crazy Rockets & All Stars Orchestra i cantant de Ground Kids.

David Lirón

Músico profesional, profesor de guitarra y compositor, desarrolló estudios desde los 7 años. Perteneciente a familia musical y e influenciado por su padre, también guitarrista. Compaginó estudios en el Conservatorio Liceo y Taller de Músics así como, desde muy joven, dedicado a la docencia y el análisis multi-estilístico (rock, blues, funk, soul, metal, fusion, clásica, trash, country, pop, neoclassic, ryhtm & blues, new age, etcéra) adquirido a lo largo de más de 30 años en multitud de grupos y colaborador en diferentes formaciones y sesiones de estudios de grabación.

Compaginar su actividad músical con la docencia es su pasión por aportar conocimientos técnicos y teóricos a todo aquel que muestre interés y ganas por aprender a mejorar en comprensión y musicalidad a través de su instrumento. Desde cero a nivel avanzado y para todas la edades. Todo tipo de estilos y épocas de la música.

Actualmente compagina toda esta actividad con el afán de continuar aprendiendo y mejorando en grabaciones realizadas en estudio de grabación propio abarcando desde la grabación, producción, mezcla y masterización (no únicamente guitarra sino gran variedad de instrumentos así como armonizaciones / orquestaciones / etc de obras propias y/o covers) hasta la edición completa de videos y publicación del contenido multimedia en todo tipo de plataformas digitales.

Toni Llull

Músic, compositor i productor natural de Manacor (Mallorca). Llull, forma part de grups pilars de l’escena alternativa del país (Marina Herlop, Myoboku, Perpetu, Jorra i Gomorra), guanyant-se un reconeixement per el seu recorregut internacional amb els seus projectes.

Ona Martínez

Des dels 6 anys ha estudiat flauta travessera clàssica al Conservatori de Terrassa amb el professor Josep Maria Llorens. Paral·lelament, s’ha especialitzat en tècnica vocal al mateix centre amb la professora Maria Teresa Vert, amb qui va cursar, alhora, teatre musical durant 5 anys.

Amb tot, va obtenir la titulació de Grau Professional de Flauta Travessera Clàssica. Més endavant, es va iniciar en el món del Jazz i va cursar estudis de Cant Modern/Jazz amb el professor Xavi Maureta, al Conservatori de Terrassa.

Va obtenir, finalment, la titulació de Grau Professional de Cant Modern/Jazz, a la mà de professors com John Dubuclet i Guim Garcia Balasch.

Ha participat en diversos esdeveniments culturals com:

● Rodatge d’una obra de teatre musical durant 2 anys.

● Ha participat com a corista de Rodrigo Leao al Festival del Cruïlla.

Ha obtingut reconeixements com:

● 2n Premi a Millor Actriu Principal (39è Concurs de Teatre Amateur Vila de Sant Feliu de Codines)

● 3r Premi a Millor Actriu Principal (49è Premi Pedracastell Teatre Amateur de Canet de Mar)

● 1r Premi a Millor Actriu Principal (VII Concurs de Teatre de Santa Coloma de Queralt)

● Menció Especial Musical (75è Premi d’Olesa)

Fa 3 anys que treballa amb infants i joves com a educadora, monitora i professora en diferents àmbits tant acadèmics i educatius, com musicals.

Actualmente estudia al Taller de Músics Cant Jazz amb professors com Clara Gorrias, Pau Vidal, Núria Balaguer, entre d’altres.

Gerard Puig

Des que era ben petit, als 6 anys, es va iniciar en el món de la música de la mà del professor Jordi Figueras, amb qui va cursar estudis d’orgue. Va participar en el Curs sobre Música Ibèrica per Orgue a càrrec de Montserrat Torrent.

Ben aviat, va estudiar piano clàssic amb Imma Vidal i bateria amb Xavi Maureta, al Conservatori de Terrassa assolint la titulació en l’especialitat de piano, mentre compaginava aquests estudis musicals amb el Batxillerat i els estudis de Grau en Ciències Ambientals a la Universitat de Barcelona.

Ha participat en diverses Classes Magistrals d’interpretació pianística de Miquel Farré.

Entre les influències del jazz i el contacte directe amb els escenaris, va especialitzar-se en Piano Jazz al mateix Conservatori de Terrassa, amb professors com Joan Aloy, John Dubuclet, Guim Garcia, Xavi Castillo entre d’altres, obtenint la titulació de Grau Professional.

Ha treballat com a músic freelance tocant amb diversos grups de Jazz i versions de música Pop, Rock, Cançó Catalana, Rumba… Ha acompanyat diferents Corals i cantants locals en format duet per esdeveniments concrets. Paral·lelament, ha desenvolupat una intensa trajectòria com a tècnic de so i llums en directes i espais culturals.

Des dels 16 anys, s’ha dedicat a la docència d’infants, joves i adults, tant en matèries de l’àmbit musical com de l’àmbit científic.

Actualment es continua formant com a músic per tal d’obtenir la titulació superior en Jazz i Música Moderna.

Enric Ribot

Enric Ribot i Portí, graduat com a Pedagog Musical i Violinista pel Conservatori Superior del Liceu, amb professionalització a Pedagog Instrumental pel màster a la Universidad Alfonso X el Sabio.

Té l’objectiu de millorar l’ensenyament musical amb nous recursos adaptats a les situacions actuals i trobar el mètode més eficient i adaptat per a cada alumne d’instrument, per així potenciar l’aprenentatge i motivació de cada alumne.

La seva especialitat docent es l’aprenentatge del violí i el piano.

Luc-Olivier Sánchez

Pianista francès, va iniciar els seus estudis al Conservatori Nacional de Montpeller quan tenia 7 anys i va entrar al Conservatori Superior de Música de París, guanyant el primer premi de piano uns anys més tard.

Va continuar la seva formació a la Guildhall School de Londres, treballant amb mestres destacats com E. Leonskaia i P. Badura-Skoda. Reconegut com un «alquimista de les sonoritats» i «poeta romàntic» per jurats internacionals, la seva carrera inclou premis en concursos a Baltimore (Estats Units) i Sarrebrück (Alemanya). A més de la seva destacada carrera com a solista, Luc Olivier ha col·laborat com a pianista del Cor Nacional d’Andorra, a les orquestres de Montpeller, Marsella i Tolosa, i com a membre de formacions de música de cambra per tota Europa.

També és conegut com a acompanyant de cantants lírics a Catalunya.

En la seva tasca com a docent de piano, la seva pedagogia s’enfoca a fomentar el talent dels seus alumnes i a preparar-los per destacar en el món de la música.